Care este taxa de eliberare a pachetului StudCard?

Taxa de eliberare a pachetului StudCard este de 25 lei/ an.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez pentru a obține pachetul Studcard?

  • 1. Completezi formularul de aici
  • 2. Vino la una dintre locațiile noastre cu cartea de identitate în original și carnetul de student vizat și primești pe loc pachetul Studcard.
  • 3. In cazul in care esti posesor Studcard, trebuie doar sa te prezinti in locatiile noastre pentru vizarea cardului vechi. Platesti taxa de eliberare a pachetului de reduceri si il primesti pe loc.

Pot obține StudCard gratuit?

Da, cardul se poate obține gratuit, însa conține doar reducerea pentru transport în comun, nu și pachetul cu sute de vouchere care-ți asigură cele mai tari reduceri. Cardul gratuit StudCard Basic se poate obține la sediul StudCard de pe strada Observatorului nr. 1-3. Eliberarea acestui card durează o săptamână.

Ce acte sunt necesare pentru eliberarea legitimației de reduceri StudCard?

  • Carte de identitate în original;
  • Carnetul de student vizat pe anul universitar curent (sau adeverinţă de la facultate care să ateste statutul de student);
  • Pentru cardul StudCard Basic (cardul gratuit) este necesară o fotografie tip buletin.

Care sunt locațiile unde se pot elibera legitimațiile pentru reduceri?

  • Casa de Cultură a Studenților(Piața Lucian Blaga, luni-vineri, între orele 10:00-18:00)
  • Sediul StudCard (Strada Observatorului nr. 1-3, luni-vineri între orele 10.00 – 18.00)- se pot elibera aici doar StudCard-uri Basic
  • Locatii temporare : Caravana Studcard va fi prezenta in FSEGA, FSPAC, USAMV , orarul si perioada vor fi anuntate pe pagina de facebook Studcard

Sunt student la ID, pot să îmi fac StudCard?

Da, îţi poţi face cardul StudCard chiar dacă eşti student la ID.

Care este limita de vârstă pentru obţinerea pachetului StudCard / StudCard basic?

Nu există limită de vârstă pentru obținerea pachetului StudCard / StudCard basic. Condiția esențială este să deții calitatea de student în oricare dintre ciclurile licență, master sau doctorat.

Se poate elibera pachetul StudCard / StudCard basic şi pentru alte persoane sau trebuie să fie prezente?

Cardul este nominal astfel că este necesar să fie prezentă persoana în cauză.

De ce am nevoie de StudCard pentru a beneficia de reducerea pentru transportul în comun?

Ministerul Educației subvenționează în baza carnetului de student aproximativ 12 ron/student doar în cazul studenților la buget, ceea ce reprezintă mai puțin de 50% din valoarea unui abonament pe 1 linie. Prin intermediul proiectelor StudCard, în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, universitățile și CTP, s-a negociat ca subvențiile să crească astfel încât studenții la buget să beneficieze de gratuitate pentru 2 linii, iar studenții la taxă să beneficieze pentru 2 linii de o reducere de 67% din prețul abonamentului. Pe lângă acestea, proiectele StudCard asigură infrastructura și oferă stabilitate pentru programul de subvenții.

Test Slider